| Reenkarnasyon | |
|
+10chorr theROCKula Black oracuLar Amy_Lee zelis_1905 general_einstein ToolFan Aslı Old Boy 14 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Old Boy Acemi RockeR
Mesaj Sayısı : 120 Yaş : 43 Localisation : Çok uzak bir Galaxy'den... Kayıt tarihi : 20/03/07
| Konu: Reenkarnasyon Çarş. Mart 21, 2007 4:02 pm | |
| Reenkarnasyon, -yani bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar geldiği- inancı Hint dinlerinde çok köklü olarak yerleşmiştir.
Ruhun bir bedenden ötekine geçtiği inancı doğdu. Böylece ölümden sonra devamlı var olma, ruhun bedenden ayrı olduğu fikri gelişmiş oldu. Bu inanışa göre, ruh kendi derecesi içinde yüksek veya alçak olarak doğar. İnsan yaptıklarına göre hayvan, bitki, insan veya tanrı şeklinde doğar. (Buna göre insan kendi kaderinin mimarıdır.) Bu doğuş, bir sebep sonuç ilişkisi içinde gerçekleşir.Sonraki hayatta mutlu olmak, doğru harekete bağlıdır. Her şahıs, işlerinden sorumludur. Ölümden korkmaya gerek yoktur. Devamlı yeniden doğuşlarla insan, arzularına ulaşır, devamlı bir tatmin elde eder.
Görüldüğü gibi, Karma'da ahiret inancı yoktur; bunun yerine sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı vardır. Ancak bu, Allah'ın Kuran'da bildirdikleri ile çelişen, batıl ve sapkın bir inançtır.
Bu felsefede dikkat çeken bir başka sapkın inanç ise, insanın bir ilah olarak da doğabileceğine inanılmasıdır. Bu, tarih boyunca inanılan en batıl ve gerçek dışı iddiadır. | |
|
| |
Aslı Acemi RockeR
Mesaj Sayısı : 106 Yaş : 40 Localisation : istanbul Kayıt tarihi : 21/03/07
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Çarş. Ara. 19, 2007 1:14 pm | |
| inanmıorum çok saçma buluyorum hatta | |
|
| |
ToolFan Moderatör
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Çarş. Ara. 19, 2007 11:42 pm | |
| evet zate dinede aykırı bildiğim kadarıyla | |
|
| |
general_einstein Uzman RockeR
Mesaj Sayısı : 942 Yaş : 37 Localisation : Istanbul-Maltepe Kayıt tarihi : 14/12/07
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Çarş. Ara. 19, 2007 11:46 pm | |
| hmmm..bu konu tv de de çok tartışıldı...denk gelmiştim birine...ufak bi çocuk bi kadına senni eşinimi diyo..herşeyi biliyor...sadece adamın bildiği bişey soruyolar...çocuk onu da biliyo..sonra kocam diye inanıyo kadın..adamın biri de..israilde hi. ibranice bilmediği halde..yerel halkın lehçesiyle ibranice konuşuyo..valla bana kalırsa parayla yapmışlardır bunu..programda ne yapcaığını şaşırdı ..reankaryasyon...için kuran da bazı şeyler vardı hatırlayamıyorum :S:S | |
|
| |
zelis_1905 Stajer RockeR
Mesaj Sayısı : 204 Yaş : 38 Localisation : Ankara-Manisa Kayıt tarihi : 15/12/07
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Çarş. Ara. 19, 2007 11:50 pm | |
| ben de pek warlığına inanmam ama bazen öle anlar oluyo ki sanki ben bu anı bi kere daha yaşamıştım diorum yine de saçma | |
|
| |
Amy_Lee Stajer RockeR
Mesaj Sayısı : 150 Yaş : 36 Localisation : İstanbul Kayıt tarihi : 15/12/07
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Perş. Ara. 20, 2007 6:19 pm | |
| öyle diyosan o deja-vu oluyo bence saçmalık filmlerden öteye gitmez bu iş | |
|
| |
oracuLar RockeR Adayı
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Cuma Ara. 21, 2007 11:16 am | |
| - general_einstein demiş ki:
- hmmm..bu konu tv de de çok tartışıldı...denk gelmiştim birine...ufak bi çocuk bi kadına senni eşinimi diyo..herşeyi biliyor...sadece adamın bildiği bişey soruyolar...çocuk onu da biliyo..sonra kocam diye inanıyo kadın..adamın biri de..israilde hi. ibranice bilmediği halde..yerel halkın lehçesiyle ibranice konuşuyo..valla bana kalırsa parayla yapmışlardır bunu..programda ne yapcaığını şaşırdı ..reankaryasyon...için kuran da bazı şeyler vardı hatırlayamıyorum :S:S
TeLevizyonda bu konu hakkında yapıLanLar saçmaLığında ötesinde zaten! En fazLa bu kadar beLLi oLabiLir bunun sadece bir oyuNdan ibaret oLduğu..Resmen oyaLıyorLar insanLarı... | |
|
| |
Black Acemi RockeR
Mesaj Sayısı : 130 Yaş : 37 Localisation : Çook Uzaklardan.. Kayıt tarihi : 14/12/07
| |
| |
theROCKula Yeni Üye
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Çarş. Ocak 09, 2008 7:31 pm | |
| inanmıorum bana saçma ve komik gelio | |
|
| |
Black Acemi RockeR
Mesaj Sayısı : 130 Yaş : 37 Localisation : Çook Uzaklardan.. Kayıt tarihi : 14/12/07
| Konu: Geri: Reenkarnasyon C.tesi Ocak 12, 2008 11:07 pm | |
| ama neden? yani ne duydunda bu kadar önyargılısın? | |
|
| |
chorr Stajer RockeR
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Cuma Ocak 25, 2008 6:29 pm | |
| İnanmam ama ahiret inancıyla çelişiyor.Biraz garip bir konu | |
|
| |
shaq Üst Düzey RockeR
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Perş. Ocak 31, 2008 3:19 pm | |
| saçmalık artı islam dinin de böyle bi şeyin olmacığı sözü geçiyor | |
|
| |
Bérith Kurmay RockeR
Mesaj Sayısı : 625 Yaş : 32 Localisation : Cehennemin Dibinden =Pp Kayıt tarihi : 30/01/08
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Perş. Ocak 31, 2008 5:22 pm | |
| Bence saçmaLıktanda öte artık.. BöyLe bişi kesinLikLe oLmaz diye düşünüyorum | |
|
| |
ScHrei_89 Yeni Üye
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Çarş. Mart 05, 2008 5:39 pm | |
| - Büshram demiş ki:
- Bence saçmaLıktanda öte artık.. BöyLe bişi kesinLikLe oLmaz diye düşünüyorum
aynen katılıyorum... | |
|
| |
BuRçE Master RockeR
| Konu: Geri: Reenkarnasyon Cuma Mayıs 16, 2008 9:21 am | |
| - Bérith demiş ki: