| Testere Serisi | |
|
+12kaulitz-_-girl bill manyaq pis jadi devilish_girl Cursed ChilD_FroM_HeLL BusH-RA delicavir MezaRKazaR Amy_Lee nemesis manyak 16 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
manyak Üst Düzey RockeR
| Konu: Testere Serisi C.tesi Ara. 15, 2007 8:23 pm | |
| Tür : Korku / Gerilim Gösterim Tarihi : 29 Ekim 2004 Yönetmen : James Wan Senaryo : James Wan , Leigh Whannell Görüntü Yönetmeni : David A. Armstrong Müzik : Charlie Clouser Yapım : 2004, ABD , 100 dk.
Oyuncular
Leigh Whannell (Adam) , Cary Elwes (Dr. Lawrence Gordon) , Danny Glover (Müfettiş David Tapp) , Ken Leung (Müfettiş Steven Sing) , Dina Meyer (Kerry) , Mike Butters (Paul) , Paul Gutrecht (Mark) , Michael Emerson (Zep Hindle) , Benito Martinez (Brett) , Shawnee Smith (Amanda) Kurbanlarına hayatın değerini öğretme takıntısı olan bir seri katil, onları hayatta kalabilmeleri için ölümcül oyunlar oynamaya zorlar. İmkansız seçimler yapmak zorunda bırakılan kurbanlar bir yandan zaman ve dehşetle yarışırken, diğer yandan da hayatlarının uğruna ne kadar çok şey feda edebileceklerini öğrenmeye başlarlar.
Adam ve Dr. Lawrence Gordon da katilin son kurbanlarıdır. Birbirini hiç tanımayan iki adam nasıl olduklarını bilmeden aynı odada uyanırlar. Oda büyük bir vahşetin izlerini taşımaktadır. İki adamın arasında yerde, kan gölü içinde bir başkası uzanmaktadır. Karanlık odaya alışınca yerde yatanı inceleyen ikili kendini başından vurarak intihar etmiş bir adamın cesediyle karşılaşırlar. Etraftaki ipuçlarını toplayarak başlarını ne geldiğini anlamaya çalışırlar ve çözmeleri uzun sürmez. Önlerinde sekiz saat vardır ya biri ölecektir ya da katil ikisini birden öldürecektir. Tür : Gerilim / Korku Gösterim Tarihi : 11 Kasım 2005 Yönetmen : Darren Lynn Bousman Senaryo : Darren Lynn Bousman , Leigh Whannell Görüntü Yönetmeni : David A. Armstrong Yapım : 2005, ABD , 93 dk.
Oyuncular
Tobin Bell (John) , Tim Burd (Obi) , Franky G , Erik Knudsen , Dina Meyer (Kerry) , Beverley Mitchell , Glenn Plummer , Shawnee Smith (Amanda) , Emmanuelle Vaugier , Donnie Wahlberg Korkunç ve dahiyane planları ile kurbanlarına hayatın değerini anlatmaya çalışan seri katil Jigsaw bir yıl sonra geri döndü. Yeni kurbanlar ve oyunlarla akıl almaz vahşetine devam ediyor.
Kurbanları, yine, hayatlarının kıymetini anlayacak ve tutsaklıklarından kurtulmak için ipuçlarını birleştireceklerdir. Tehdit altında geçen saatlerin yeni konuğu dedektif Eric Mathews’dur. Katili yakalamak gibi zor bir işi beceren dedektif bunun sadece oyunun parçası olduğunu anlayınca kendini vahşetin içinde bulur. Tür : Korku / Gerilim Gösterim Tarihi : 3 Kasım 2006 Yönetmen : Darren Lynn Bousman Senaryo : James Wan , Leigh Whannell Görüntü Yönetmeni : David A. Armstrong Müzik : Charlie Clouser Yapım : 2006, ABD
Oyuncular
Tobin Bell (John Kramer) , Angus MacFadyen (Jeff) , Dina Meyer (Kerry) , Shawnee Smith (Amanda) , Bahar Soomekh (Lynn) Bir önceki filmde, ölmek üzere olarak polislerin elinde bıraktığımız efsane katil Jigsaw, yardımcısı Amanda'nın da yardımları ile kaçmayı başarır ve tüm adanmışlığı ile yeni kurbanlar bularak dehşet saçmaya devam eder. Amanda'nın da yardımı ile hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da yeni kurbanları için planladığı korkunç oyunlarının tuzaklarını kurmaktadır.
İlk filmin vizyona çıktığı 2004 tarihinden bu yana, korku ve gerilim türünde ilgi ve merakla izlenen bir seri haline gelen Testere, üçüncü filmde de yönetmen koltuğunu Darren Lynn Bousman'a bırakıyor. Tür : Gerilim / Korku / Suç Gösterim Tarihi : 26 Ekim 2007 Yönetmen : Darren Lynn Bousman Senaryo : Marcus Dunstan , Thomas H. Fenton , Patrick Melton Görüntü Yönetmeni : David A. Armstrong Müzik : Charlie Clouser Yapım : 2007, ABD
Oyuncular
Tobin Bell (Jigsaw) , Lyriq Bent (Rigg) , Costas Mandylor (Hoffman) , Scott Patterson (Ajan Strahm) , Angus MacFadyen (Jeff Denlon) , Justin Louis (Art) , Sarain Boylan (Brenda) , Shawnee Smith (Amanda Young) Testere efsanesi üçüncü filmde kaldığı yerden devam ediyor. Binaya kilitli kalmış olan Jeff, oksijeni tükenmeden kayıp kızını bulmak zorundadır. Aksi takdirde her ikisini birden kaçınılmaz son, ölüm beklemektedir.
Kızını bulabilmek için çabalarken bir kaset bulur. Kanser olduğunu öğrendikten sonra Jigsaw tarafından çekilmiş olan bu kaset, Jigsaw'ın geçmişi ile ilgili inanılmaz gerçekleri ortaya çıkarmaktadır. Kızını ve kendisini bu korkunç kapandan kurtarabilmek için gerekli olan ipuçlarının bu kasette olduğunu anlayan Jeff'in işi, sandığından çok daha zordur.
Testere serisinin ikinci filminden beri yönetmen koltuğunda oturan Darren Lynn Bousman, serinin dördüncü filminde de yine iş başında... Serinin fanatiklerinin yeni süprizlere hazır olmaları gerektiğini de eklemeden geçmeyelim. | |
|
| |
nemesis Stajer RockeR
| Konu: Geri: Testere Serisi C.tesi Ara. 15, 2007 8:42 pm | |
| aaa ben bu filmi hiç beğenmedim ztane ben seri filmleri sevmem ve bence korku filmi gibi değildi daha çok insanı korkutacağına iğrendiriyor yahu. | |
|
| |
Amy_Lee Stajer RockeR
Mesaj Sayısı : 150 Yaş : 36 Localisation : İstanbul Kayıt tarihi : 15/12/07
| Konu: Geri: Testere Serisi Paz Ara. 16, 2007 10:44 am | |
| iyide güzelim zaten testere korku fimli diilki, korku filmi dediğin şeyin içinde cin, hayalet, ruh vb. şeyler olur.. katil, sapık gibi karaktelerin olduğu filmlere bizler gerilim diyooruz. Testerenin seni korkutmaması normal çünkü kimseyi korkutmadı bence süper bir gerilim | |
|
| |
MezaRKazaR RockeR Aday Adayı
| Konu: Geri: Testere Serisi Paz Ara. 16, 2007 12:48 pm | |
| Açıkçası serinin diğer bölümlerini merakla beklemekteyim 4. filmi pek net şekilde izleyememiş olsam da bayıldım yani net şekilde izlesem ölürdüm heralde artık beni de parçala diyesim gelirdi mutlaka | |
|
| |
Amy_Lee Stajer RockeR
Mesaj Sayısı : 150 Yaş : 36 Localisation : İstanbul Kayıt tarihi : 15/12/07
| Konu: Geri: Testere Serisi Paz Ara. 16, 2007 12:50 pm | |
| bende aynı filkirdeyim beni de öldüüürrrrr | |
|
| |
delicavir Moderatör
Mesaj Sayısı : 298 Yaş : 34 Localisation : genç kaldığın biyer... Kayıt tarihi : 19/12/07
| Konu: Geri: Testere Serisi Perş. Ara. 20, 2007 12:56 am | |
| adamda harika bi kafa yapısı var seçimini yap...yaşa yada öl | |
|
| |
BusH-RA RockeR Adayı
| Konu: Geri: Testere Serisi Perş. Ara. 20, 2007 1:40 am | |
| adamda derken senaristi kastettin sanırım gerçekten mükemmel ölümler çokmu acımasızız yaw | |
|
| |
ChilD_FroM_HeLL Yeni Üye
| Konu: Geri: Testere Serisi Perş. Ara. 20, 2007 3:09 pm | |
| Sinema tarihinde hem yönetmen hem senaryo açısından gerçekten eşine az rastlanır türden diyebiliriz.
Genelde seri olan filmler , romandan uyarlama , çizgi romandan uyarlama vs. hariç birincisi tutar ve birincisinin kurgusu tamamen ikinci filmi çekmeye müsaittir çekersin ve bu böyle devam eder.Fakat saw serisinde bu bütünlemeyi alt üst eden bir konu var oda yazarın filmi 1 kerede hiç bir film oynamadan yazmış olmasıdır ki bu sinema ile alakalı insanların az çok tahmin edebileceği gibi gayet zor bir iştir.
Bazı kesim serinin uzamasından şikayetçi fakat bakıyoruz ki her bölümde birbirinden daha farklı sinema yönünden tatlar alıyoruz ve bu son seridede devam etti...Merakla diğerini bekliyoruz. | |
|
| |
Cursed RockeR Aday Adayı
| |
| |
devilish_girl Stajer RockeR
| |
| |
pis jadi Kurmay RockeR
| Konu: Geri: Testere Serisi Ptsi Ocak 14, 2008 2:39 pm | |
| herkezkorkunc oldugunu soyluyor aslında dıll sadece mıde bulandırıcı vede cok zekıce bır flm;)ynı zekıce derken ordakı adamın yanı cınayetlerı ıslyen adamın zekasını ii yansıtmıslar fılme;) | |
|
| |
bill manyaq Uzman RockeR
| Konu: Geri: Testere Serisi Salı Ocak 15, 2008 10:39 am | |
| harika bir dizi yaa ofofof korktum o gece valla gözüm tavanda uyudum ben belki gelir diye felan???saol paylaşım için...... | |
|
| |
kaulitz-_-girl Süper RockeR
| Konu: Geri: Testere Serisi Salı Ocak 15, 2008 10:42 am | |
| cok guzel yhaa.... saoll... | |
|
| |
Pagan_Angel Yeni Üye
Mesaj Sayısı : 26 Localisation : İST'nin bir yeri .. Kayıt tarihi : 15/01/08
| |
| |
delicavir Moderatör
Mesaj Sayısı : 298 Yaş : 34 Localisation : genç kaldığın biyer... Kayıt tarihi : 19/12/07
| |
| |
pis jadi Kurmay RockeR
| Konu: Geri: Testere Serisi Salı Ocak 15, 2008 9:28 pm | |
| testerenın en guzelı 3.suydu); | |
|
| |
imge_tom RockeR Aday Adayı
| Konu: Geri: Testere Serisi C.tesi Ocak 19, 2008 11:09 am | |
| valla ben bi tek testere 1 i izledim bence korku filmi gibi değill yani ne bileyim böyle sırf kan war ama gerilme süper!!ona hiç bişey söyliyemiyeceğim... | |
|
| |
shaq Üst Düzey RockeR
| Konu: Geri: Testere Serisi Perş. Ocak 31, 2008 3:13 pm | |
| | |
|
| |
Bérith Kurmay RockeR
Mesaj Sayısı : 625 Yaş : 32 Localisation : Cehennemin Dibinden =Pp Kayıt tarihi : 30/01/08
| |
| |
shaq Üst Düzey RockeR
| Konu: Geri: Testere Serisi Perş. Ocak 31, 2008 6:06 pm | |
| - Büshram demiş ki:
- Hiç izLemedim izlemeyide pek düşünmüorum.. Bu tür filmler insanı iğrendirmekten başka bişi yapmıyor bence.. şahsn birincisine az bakmıştım midem bulanmıştı.. Ama beğenenlere sözüm yk bu benim düşüncem
katılıyorum | |
|
| |
| Testere Serisi | |
|