| The School of Rock | |
|
+6thchica14 general_einstein dark_hate delicavir Black Chaitai 10 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Chaitai Acemi RockeR
Mesaj Sayısı : 112 Yaş : 37 Localisation : İstanbul-Ankara Kayıt tarihi : 15/12/07
| Konu: The School of Rock Çarş. Ara. 19, 2007 4:45 pm | |
| No Vacancy adlı rock grubunda gitarist olarak çalışan Dewey Finn (Jack Black), çok çabaladığı halde bir baltaya sap olamamış uyumsuz bir müzisyendir. Rock'n'roll müziğinin gücüne tapar. Büyük sahnelere çıkıp 20 dakikalık uzun sololar atma özlemiyle yanıp tutuşan Dewey, üyesi olduğu rock grubunu 'Gruplar Yarışıyor' adlı yarışmada zafere taşımaya kesin kararlıdır. Ancak grup arkadaşları aynı fikirde olmayınca kendisini hiç beklemediği bir anda kapının önünde bulur.
Dağ gibi yığılmış borçlarıyla başbaşa kalan ve kirasını dahi ödeyemeyecek noktaya varan Dewey, çaresizlik içinde oda arkadaşı Ned'e (Mike White) telefon açar. Sonunda gönülsüzce de olsa Horace Green İlköğretim Okulunda kadrosuz öğretmenlik yapmayı kabul etmek zorunda kalır. Ancak orada da şanssızlıklar yakasını bırakmaz. Okulun sinirli ve tutucu müdiresi Rosalie Mullins'in (Joan Cusack) şahin gibi keskin bakışlarını her an üzerinde hisseder. Üstelik öğretmenlik konusunda da oldukça beceriksizdir. Beşinci sınıf öğrencilerine neyi nasıl öğretmesi gerektiğini bir türlü kestiremez. Bir gün rastlantı sonucu okul orkestrasının çalışma yaptığı odanın önünden geçerken müzik seslerine istemeden kulak misafiri olur. O anda aklına parlak bir fikir gelir. Bu genç müzisyenleri eğiterek yüksek voltajlı bir rock grubu kurmaya karar vermiştir. Ancak bunu çocukların ailelerinden ve okul müdiresinden gizli yapmak zorundadır. 'Gruplar Yarışıyor' adlı müzik yarışmasına hazırlıkların başlamasıyla birlikte hem onların hem de Dewey'in yaşamı sonsuza kadar değişecektir.
Yönetmen: Richard Linklater Senaryo: Mike White Görüntü Yönetmeni: Roger Stoffers Kurgu: Sandra Adair Müzik: AC/DC, Jack Black, Warren Fitzgerald, Craig Wedren Mike White Yapımcı: Scott Rudin Yapım yılı ve ülkesi: 2003, ABD Tür: Komedi Süre: 108 dakika Dağıtımcı: UIP Oyuncular: Jack Black Mike White Joan Cusack Sarah Silverman | |
|
| |
Black Acemi RockeR
Mesaj Sayısı : 130 Yaş : 37 Localisation : Çook Uzaklardan.. Kayıt tarihi : 14/12/07
| Konu: Geri: The School of Rock Çarş. Ara. 19, 2007 8:10 pm | |
| tanıdık gelmedi oyuncular merak ettim bakıcam bu filme | |
|
| |
Chaitai Acemi RockeR
Mesaj Sayısı : 112 Yaş : 37 Localisation : İstanbul-Ankara Kayıt tarihi : 15/12/07
| Konu: Geri: The School of Rock Çarş. Ara. 19, 2007 8:33 pm | |
| Ayrıca filmde Rock'ın doğuşu ve nasıl dallandığı anlatılıyor. Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur değil mi!!!!
En son tarafından C.tesi Ara. 22, 2007 12:23 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
delicavir Moderatör
Mesaj Sayısı : 298 Yaş : 34 Localisation : genç kaldığın biyer... Kayıt tarihi : 19/12/07
| Konu: Geri: The School of Rock Perş. Ara. 20, 2007 12:39 am | |
| filmden yetenek fışkırıyor resmen çocuklar bi harika | |
|
| |
dark_hate RockeR Aday Adayı
| Konu: Geri: The School of Rock Perş. Ara. 20, 2007 6:55 pm | |
| süper bi film özellikle çocuklara soruya kimleri dinliyosunuz sayıyolar bi kaç kişiyi sonra başlıyo o saymaya motörhead led zeplin acdc çocuklar sadece boş gözlerle bakıyoo.......size burda ne öğretiyolar | |
|
| |
general_einstein Uzman RockeR
Mesaj Sayısı : 942 Yaş : 37 Localisation : Istanbul-Maltepe Kayıt tarihi : 14/12/07
| Konu: Geri: The School of Rock Perş. Ara. 20, 2007 7:50 pm | |
| güzel filmdi gerçektenn...baş rol aynı angus young un dombili hali :D:D | |
|
| |
thchica14 Stajer RockeR
| Konu: Geri: The School of Rock Ptsi Ocak 21, 2008 6:07 pm | |
| cokk komik bir filmm :D | |
|
| |
_EzMoGe_ Acemi RockeR
| Konu: Geri: The School of Rock Salı Şub. 05, 2008 4:24 pm | |
| tam olarak örnek ve tabiri cazi ise kült denilecek türden hani eğer test hazılama şansımız olsaydı kim ne kadar ii biliyor bi bakardık bahse girerim kimse benim kadar ii bilemez bu filmi her sahnesini eberledim beee herkese tavsiye ederim ,çizgisini bilmeyip daha hala yolunu bulamamış olanlara özellikle !!! | |
|
| |
delicavir Moderatör
Mesaj Sayısı : 298 Yaş : 34 Localisation : genç kaldığın biyer... Kayıt tarihi : 19/12/07
| Konu: Geri: The School of Rock Çarş. Şub. 06, 2008 1:58 am | |
| - _EzMoGe_ demiş ki:
- tam olarak örnek ve tabiri cazi ise kült denilecek türden hani eğer test hazılama şansımız olsaydı kim ne kadar ii biliyor bi bakardık bahse girerim kimse benim kadar ii bilemez bu filmi her sahnesini eberledim beee
herkese tavsiye ederim ,çizgisini bilmeyip daha hala yolunu bulamamış olanlara özellikle !!! filmi 1hafta önce kardeşime izlettim... bu sabah uyandığımda filmi tekrar izlediğini gördüm hatta smoke on the water'ın tablarını gösterdim çalmaya başladı... sanırım büyük bi gelişme gösteriyo | |
|
| |
| Konu: Geri: The School of Rock C.tesi Şub. 09, 2008 1:07 pm | |
| keşke benimde ablam olsaydı zamanında izletseydi izledik ama geç izledik | |
|
| |
Bérith Kurmay RockeR
Mesaj Sayısı : 625 Yaş : 32 Localisation : Cehennemin Dibinden =Pp Kayıt tarihi : 30/01/08
| |
| |
nemesis Stajer RockeR
| Konu: Geri: The School of Rock Ptsi Şub. 11, 2008 3:14 pm | |
| yarışmayı kazandıkları şarkıya bitmiştim.hala dinlerim süpeerdi. | |
|
| |
tmqoliqimmm Kurmay RockeR
| Konu: Geri: The School of Rock Ptsi Şub. 11, 2008 3:59 pm | |
| anlattıklarınıza göre kesinlikle izlemem gerekecek galiba | |
|
| |
| Konu: Geri: The School of Rock Cuma Şub. 15, 2008 6:51 pm | |
| - nemesis demiş ki:
- yarışmayı kazandıkları şarkıya bitmiştim.hala dinlerim süpeerdi.
çocukların yarışmadaki şarkılarını söylüyosan yarışmayı kazanamadılar ama tekrar sahneye çağrılıp söyledikleri şarkı bir acdc şarkısı | |
|
| |
| The School of Rock | |
|